Seramik Döşeme

Seramik Yer Karolarının Yenilenmesi ( Seramik Döşeme ) Seramik Uygulamaları

En iyi ve faydalı Seramik Döşeme Fikirleri – Seramik Uygulama Öncesi Bilinmesi Gerekenler vardır. Mekanlarınıza seramik döşeme ihtiyacı hissettiyseniz, bu konuda etmeniz gereken hususlar vardır. Seramik yenileme işlemi eski çizilmiş, kabarmış, çatlak, derz aralarının pis gözükmesi, tesisat kaçaklarından doğan tadilatlar gibi birçok nedenlerden dolayı seramik yenilenmesi ihtiyacı hissedilir. Seramikler görsel anlamda da mekana değer katmak için en yeni seramik çeşitleri tercih edilir.

Seramik, özellikle ıslak hacim banyo, mutfak, balkon, teras, veranda zemin ve duvar kaplama malzemesidir. Bu nedenle seramik uygulama teknikleri, seramik seçimi, seramik  yapıştırma ve yapıştırıcıları, uygulama öncesi yapılması gerekenler tüm seramik yaptırma detayı bu yazımda olacak.

istanbul seramik ustası

Seramik döşeme Nasıl Yapılır? 

Seramik nasıl döşenir ? Seramik yer karolarının yenilenmesi 2 farklı şekilde yapılır. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenler, mevcut yer seramiklerinin sağlamlığı, yüzey şekli, kullanım amacı, döşeme yüksekliği, seramiklerin cinsi ve ebatlarıdır. Şimdi bu seramik döşeme tekniklerini inceleyelim.

  • Mevcut yer seramiklerinin zeminden sökülmesi
  • Mevcut yer karoları kırmadan üzerine döşeme

Mevcut seramik Yer Karoların Zeminden Sökülmesi

Seramik döşeme öncesi eski seramikler zemin yüzeyinden keski, ve matkap yardımı ile sökülür. Seramik sökme esnasında alttaki seramik yapıştırıcısı zayıf olanda yüzeyden sökülerek tamamen temizlenir. Yüzeyin tozu alınıp zemin temizlenir. Bu kırma esnasında oluşan çukur ve bozukluklar tamir harcı ile düzeltilir. buda yeni yapılacak seramik mukaviyetini güçlendirir.

  • Gerekirse akıllı sap( kendinden yayılan) atılarak daha sağlıklı döşeme elde edilir. şap ve düzeltme işleminden bir gün sonra seramik döşeme işlemi yapılır.
  • Seramik döşeme işlemi için öncelikli seramik yapıştırma harcı belirlenir. Yapıştırma harcı mekana, seramik cinsine ve yüzeye uygun olarak en kalite seramik yapıştırma harcı kullanılmalı.
  • Uzun ömürlü  ve estetik görünümlü döşeme için zemin düzgünlüğü önemlidir. Unutulmamalıdır ki doğru uygulama doğru zeminle yapılır. Zemin yüzeyindeki çatlaklık, çökme veya da terazi olarak düzgün değilse düzeltilmeli ve teraziye getirilmeli.
  • Zeminde bulunan kir, pas ve tozdan arındırmak ve tutunmayı sağlamak için astar kullanmak doğru çözümdür. Astar aynı zamanda emiciliği önleyip çalışma süresini de çoğaltacaktır.
  • Uygulamaya başlamadan seramik ebarları ile zemin ölçülüp döşemeye başlanacak nokta belirlenmeli. Küçük parça oluşmaması ve görsel olarak güzel görüntü elde etmek için.
  • Seramik yapıştırma harcı hazırlanır. Yapıştırma harcı temiz kap içinde belirli devirde çalışan mikser yardımı ile hazırlanmalı. Yapılan karışım belli aralıkta tüketilmeli
  • Yapılan karışım yapıştırma harcı dişli mala ters kısmı ile sıcaklığına göre sürülmeli. Uygulama süresi kadar yer sürülmeli. Seramik ebatı ve boyutuna göre tesviye klipsi kullanılarak daha düzgün  döşeme elde edilir.

seramik döşeme

  • Seramikler iz yapmayacak lastik tokmak yardımı ile yerleştirilmeli. Kesimler duvar dibinden fazla çık kalmayacak sekil de kesilmeli.
  • Döşeme bittikten 1 gün sonra derz araları temizlenmeli. Gerekirse aralarındaki toz ve yapıştırıcı kalıntıları elektrikli süpürge yardımı ile çekilmeli.
  • Derz dolgu işlemi yapılıp. kurumaya bırakılmalı.

Seramik Üstüne Seramik Döşeme yapılır mı ?

Seramik üstüne seramik uygulama olurmu ? Olursa şayet sağlıklı olur mu ? Seramik kaplı eski zemin üzerine seramik döşeme masraf ve zamandan kazanma sağlayabilir. Seramik üstüne seramik nasıl döşenir?. Zamanla eski kullanılan seramikler aşınıp, hasar görebilir, derz araları sizi rahatsız edebilir, yada tesisattan doğan tadilat dolayısı ile görüntü kirliliği yapabilir.

Önceki yıllarda seramik yapıştırma çeşitleri çok değildi, yada harçlı sistem döşeme yapılırdı. Sıradan işçilikler ile yapılan zemin döşemeleri zamanla temizlik ve yoğun kullanımda matlaşma ve aşınma oluşur. En trend seramik modellerini döşeme gereksiniminde eski seramiklerin kırılması, hem uzun zaman hemde maliyeti artıracağı için seramik üstüne seramik döşeme yapılması doğru seçim.

Seramik Döşeme

Eski Seramik Üstüne Seramik Nasıl Döşenir?

Eski seramik üstüne seramik döşeme yapılması bazı unsurlar gerekmektedir. bunun başında eski mevcut seramiklerin sağlamlığı kontrol edilmelidir. Bunu da çekiç ve kırıcı aletler yardımıyla yapılabilir. Eğer olumsuz bir durum tespit edilirse eski seramikler yeni uygulama öncesi ön hazırlık yapılır.

# Bu nasıl gelişir? çukur kısımlar tamir edilir. Sağlamlığını yitirmiş seramikler değişim yada tamir harcı ile istenilen döşeme seviyesine uygun hale getirilir.
Zemin düzgünlüğü sağlandıktan sonra astar sürülerek zemin kir pas tozdan arındırılır. Bunu yapmamızdaki amaçta seramik tutunma mukaviyeti güçlendirmek içindir.
Seramik üstü seramik döşemede en buyuk etken kullanılacak harcın fleks türü seramik yapıştırıcı olması önemlidir. Seramik üstü seramik döşeme bittikten sonra 24 saat bekletilmeli üzerine çıkılmamalı buda priz alması için.
Derz boşlukları yine flex türü derz dolgu ile uygulama yapılmalı ve kurumaya bırakılmalı.

uyarı

  • Seramik döşemesine başlamadan önce zemin düzgünlüğü kontrolü iyi yapılmalı.
  • iç ve dış mekanlardaki seramik boyutuna göre kombine sistem uygulanmalı. Büyük ebat seramik
  • döşemelerde tesviye klips sistemi ile döşeme yapılması çözüm odaklı uygulamadır.

seramik uygulamaları

Seramik zemin döşeme öncesi bilmeniz gerekenler – Zemin Seramik uygulama fikirleri ve tavsiyeleri

Seramik döşeme öncesi bilinmesi gereken bir çok detay vardır, bunların başında seramik cinsi ve mekanın konumu. Buda iç mekan ve dış mekan olarak iklim koşullarına göre değişim farklılığı gösterir. Porselen seramikler sıradan seramiklerden daha güçlü ve daha sert ve suya karşı dayanıklı seramik karo türüdür.

Bu doğal ve çok yönlü olması seramik karo döşemelerine zemin ve duvar kaplamasında fayda sağlar. Tüm seramik uygulama alanları banyo, mutfak, teras, ofis, bahçe, avm, hastane zeminleri, kafeteryalar için döşeme imkanı sağladığı gibi hem avantaj, hemde dezavantajlar sağlar.

Porselen Yer Seramik Karolarının Faydaları

  1. Tasarım esnekliği : Modern porselen karolar inandırıcı şekilde mermer, granit, ahşap ve beton görünümleri taklit edilerek neredeyse gerçeğini yansıtacak şekilde imal edilir. Neredeyse ayırt edilemez.
  2. Dayanıklılık : Mevcut seramik döşeme seçeneğinin en önemli detayı dayanıklı olmasıdır. Sert ve sağlam olan seramik döşeme çeşitleri ağır çarpmalara karşı dayanıklıdır. Ticari alanlar, yoğun insan trafiği olan mekanlara göre sınıflandırılmıştır.
  3. Su Geçirmezliğe karşı dayanıklı : Porselen seramikler gözenekleri su geçirmez  seramik türleri herhangi bir yüzeyde parlak cılası ile suyu yüzeyden geçirmez sırları ile kaplıdır.
  4. Leke tutmaz :  Seramik yer döşemesinin en büyük avantajlarından biridir. Doğal lekelere, küflenme ve tüm leke emmesine karşı imkansız haldedir.Düşük bakım : Porselen seramik karo döşeme doğal leke ve suya karşı dayanıklı olması aynı zamanda bakımı ve kolay temizleme olanağı sağlar. Ilık su ve bez yardımı ile kolayca temizlenir. Zemindeki taze kalıntılar sırlı yüzeyi sayesinde dezenfekte etmeyi kolay kılar.Yanmaz : Seramikler normal şartlar altında yanmaz, olası aksilikte yangın çıksa bile alev hareketine olanak vermez. Sadece islenme oluşur yüzeyde.
  5. Kolay tamir : Zemin ve duvar uygun bir döşemesi herhangi bir nedenle çatlama kırık seramik kenar derz boşaltınca komşu seramiklere zarar vermeden çıkarılması zor değil. Sadece sorun elinizde aynı seramik bulunması. Aksi halde üretim zamanı çok eski değilse bulmanız mümkün olabilir. Onun için seramik döşeme sırasında bir kutu kenarda bulundurmak her zaman yararlı olur.

Porselen Karo Modelleri

Seramik Yer karosu Döşeme Seçenekleri

Sırlı ve sırsız seramik karolar lekelere ve kolay hasar görmeye dayanıklı sırlı seramik döşeme parlak ve canlı görünüm sağlar. bazı insanlar doğal seramik çeşitleri tercih ettiği için doğal sırsız seramik tercih eder. Doğal sırsız seramikler lekelere karşı koruma ve temizlemesi zordur.

Terra cotta seramik uygulamaları nispeten düşük sıcaklıkta ateşlenen doğal bir görünüme sahip, kırılgan seramik türüdür. Genellikle bahçe ve havuz kenarında kullanır görsellik için.

Porselen seramik döşemeleri için tercih yaptığınızda çok yüksek sıcaklıkta pişirilmiş, güçlü ve dayanıklı seramik çeşididir. Su emme oranı düşük olması nedeniyle hem dış mekan ( teras, bahçe, balkon ), hem iç mekan banyo mutfak antre zemininde kullanılmaya uygundur.

# Önemli bilgi: Seramik döşeme yapmadan mekana uygun türü seçtiğinizden emin olun.

Porselen Yer Duvar Seramik Modelleri

Seramik Zemin Döşeme ve Uygulamaları

Yogun insan trafiği olan mekanlar porselen seramik döşeme banyo mutfak ve iç mekanlar dışında; hastane kafeterya, afis ve iş yeri zemininde kullanıma uygundur. normal seramik döşemesi zamanla renklerin solması ve görünüm farklılığı yaratır.

Ticari alanlar için seramik uygulama hem zemini kaplama, hemde görsellik olarak düşünülür. bir çok parekende ticarete alanları ve kamu kuruluşları sağlam granitler yerine esnek olan seramik yer döşemesi tercih eder. Bakımı kolay olup şık görünüm elde etmek için.

Banyo mutfak seramik döşeme seçenekleri artık tek seramik çeşitleri ile yapılıyor. Duvar ve zemin seramikleri duvarda ayrı, zeminde ayırt edilmiyor artık Hem görsel etki hem sağlam ve kolay temizleme . Seramik ile fayans arasındaki fark artık en yeni seramik döşeme seçenekleri ile mekana göre yapılmalı.

20 banyo tadilat ipuçları

Seramik döşemesi seçiminiz için ilham almanız mı gerekiyor? Gerçek hayattaki farklı modellerin nasıl uygulandığını merak ediyor musunuz? Sosyal medya sayfalarımızda tarzınıza uygun boyut, farklı tasarımların örneklerini bulacaksınız. Sadece görsel resim bulmayacaksınız, gerçek evlerin tasarımı yapılmış fotoğrafları bulacaksınız !  Döşeme tavsiyesi ve fikirler almak için bizi arayın ..

Tüm Tasarım ve Çalışmalarımızı Sosyal medyadan Takip Edebilirsiniz

Twitter   Facebook   Pintrest  İnstagram   Youtube

seramik döşemeleri detayı, seramik döşemesi şekilleri, seramik döşemesi örnekleri, yer seramikleri döşeme modelleri, seramik döşeme nasıl yapılır, seramik ucuz döşeme fiyatları, banyo seramik döşemeleri, granit seramik döşemeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.