Banyo Fayans Modelleri

Fayans Nedir? Boyut, Model, Renk ve Tarza göre Fayans Çeşitleri

Fayans nedir? Bünyesi anorgamik olan ama metal olmayan kil, kuvars, feldspat, kalker gibi hammaddelerin belirli oranlarda karışımı ile özel kalıplarda preslenerek şekillendirilir. Sonrasında yüksek ısılarda pişirilmesi ile edilen kaplama malzemesine fayans denir.

Özel olarak duvarlar için üretilen fayansların yük taşıma amacı taşımamaktadır. Genellikle yer karolarından daha hafif ve daha incedirler. Bir duvar karosu imalatında kullanılan camlar da farklıdır ve aşındırıcı kuvvetlere ayak trafiğinden dayanacak şekilde tasarlanmamıştır. Duvar fayansları sadece duvarlarda kullanılmalıdır.

fayans

Fayans bir yüzü sırlanmış belirlenen renk ve desenlerin verilmesi ile üretilir. Diğer bir tanımla daha çok ıslak mekan ve iç mekan duvar kaplamaları için kullanılan ince yapı malzemesine fayans denir.

Gelişen ve değişen teknoloji ile fayans çeşitleri değişim göstermekte. Fayans ebatları eskiye nazaran değişti ve büyüdü, büyümekle kalmayıp renkleri çeşitlendi.  Artık her tarza ve kişiliği yansıtmak adına fayans modelleri farklılaştı.

Zemin karoları hem zeminlere hem de duvarlara uygundur. Bunları banyo duvarlarında, özellikle de dikdörtgen fayans duvarlarda kullanmak giderek daha popüler hale geliyor. Duvar fayanslarına göre% 20 daha ağırdır, bu nedenle fayans ustasının duvarların ağırlıklarını taşıyabilecek kadar sağlam olduğunu doğrulaması önemlidir.

 

Fayans ve Seramik Arasındaki Fark Nedir

Fayanslar yapı sektöründe olmazsa olmaz kaplama için en ideal çözümdür. Mekanın konumu ve alanına göre çeşitlenir. Aslında tasarım yapılırken artık ayrım yapılmak yerine yer duvar ayrımı yapılmadan sağlamlık ve hijyen görünüm için yer seramikleri duvara kaplamasında kullanılıyor. 

Fayans ve seramik arasındaki fark ise açık ve nettir. Seramikleri yapılış itibarı ile hem zemin hemde duvar kaplamalarında uygulanabilir. Fayans ise sadece iç mekan ( banyo, mutfak, ofis, işyeri) duvar kaplamasında kullanılır fayanslar.

Nedeni ise fayanslar su emme oranı yüksek olup, fayans darbeye ve yüke maruz kalma direnci olmaz. Seramikler ise su emme oranı  az olup iç mekan ve dış cephe zemin kaplamaları için sıcak ve soğuk hava koşullarına dayanıklıdır. Kolay çizilmez, kırılma riski azdır.

Fayans ve Seramik Arasındaki Fark Nedir

Banyo Fayansları ve Mutfak Fayansları Arasındaki Fark Nedir?

Mutfak fayansları ile banyo fayansları arasında stil dışında hiçbir fark yoktur. Banyo zemin ve duvarında kullanılan seramik karolar mutfak zemini uygulamada kullanılır. Sadece mutfak tezgah arası için daha küçük cam mozaik, metro fayans, desenli karolar dekoratif amaçlı tercih edilir.Bu kadar basit.

Mutfak tezgah üstü, mutfak dolap arası fayans, desenli mutfak karoları

Fayans çeşitleri birçoğunun zemini ve eşleşen duvar karosu var ve banyolar düşünülerek estetik olarak tasarlandıkları açık. Ancak şimdilerde aslında tek tip yer ve duvarda kullanabilecek seramikler üretilmekte. Sadece banyoda değil, evinizdeki herhangi bir odada da kullanılabilir. Aynı şey “mutfak fayansları” için de geçerlidir. Bunları istediğiniz yere, mutfağa, banyoya döşenebilir.

 Buda banyo ve mutfak fayansları arasında fark var mıdır? sorusuna sadece tercihe göre değiştiğini içerir. Maddiyat açısında tek tip yer duvar fayansı seçilir ise düşük olu. Banyo duvar ayrı, zemin ayrı, mutfak ayrı seçilirse maliyet aratacaktır.

Yer Karosu ve Duvar Karosu arasındaki fark nedir?

Yer Karosu ve Duvar Karosu arasındaki fark nedir?

Aslıdan yer karosu ve duvar karosu arasında çok fark yoktur. Bir duvar karosu üretiminde kullanılan sırlar, yer karoları için kullanılanlardan da farklıdır ve yaya trafiğinden aşındırıcı kuvvetlere dayanacak şekilde tasarlanmamıştır.

Farklı kil ve sır türlerinden farklı fayanslar yapılabilir. Özel olarak duvarlar için üretilen karoların doğası gereği yük darbeye dayanıklı değildir. Yer karoları elbette bir duvara monte edilebilir. Porselen karolar  yoğun trafikli alanlar için daha uygundur.

Yer Karosu ve Duvar Karosu arasındaki fark nedir

Ekstra güce ihtiyaç duyulmayan bir banyo duvarında, bir seramik karo yanı sıra porselen kullanılır. Gerçekten duşları, aynaları ve aksesuarları asmak için delik açmak söz konusu olduğunda memnun olacaktır. Seramik delmek porselenden daha kolaydır.

Evde şap veya pürüzsüz bir beton zeminin üzerine döşerken, seramik veya porselen yer karolarına sahip olmak arasında bir fark yoktur. En çok tercih ettiğiniz tasarımı seçmelisiniz.

Dış mekanda porselen içerikli seramik kullanmak en sağlıklı seçimdir. 

Fayans ve seramik arasında fark varmı? fayans seçimi için ilham almanız mı gerekiyor? Gerçek hayattaki farklı fayans modellerin nasıl uygulandığını merak ediyor musunuz? Sosyal medya sayfalarımızda tarzınıza uygun boyut, farklı tasarımların fayans örneklerini bulacaksınız. Sadece görsel resim bulmayacaksınız, gerçek evlerin tasarımı yapılmış fotoğrafları bulacaksınız !  Döşeme tavsiyesi ve fikirler almak için bizi arayın ..

Tüm Tasarım ve Çalışmalarımızı Sosyal medyadan Takip Edebilirsiniz

Twitter   Facebook   Pintrest  İnstagram   Youtube